Wednesday, January 17, 2007



















Het Italië van Australië…

Hallo lieve kijkbuiskindertjes, hoe gaat het met jullie?
Met ons is alles prima, op een paar gestolen stringetjes na was het de afgelopen week heel mooi.
Zoals jullie op Lasse zijn weblog (http://www.lasseopreis.blogspot.com/) hebben kunnen lezen waren wij vorige week onderweg naar Flinders Range. Eenmaal onderweg begonnen wij zo wat stoom te blazen, wij waren die bewuste dag aangekomen in Gladstone en het was hier 47 graden!!! Na een nacht met veel zweet en geen slaap (niet van de mogelijke activiteiten!) hebben wij maar besloten om niet verder naar het noorden te gaan. Des te verder wij naar het noorden zouden reizen, des te warmer zou het worden. De keuze was toen vrij makkelijk, we moesten naar zee! Als jullie op de kaart van Australië kijken dan zie je ten westen van Adelaide een smal schier eiland wat de vorm heeft van Italië. (York Peninsula) Hier hebben wij de afgelopen week rond gereden, met een lekker weertje van zo rond de 30 graden en koele nachten konden wij het hier best vol houden. In Wallaroo zijn voor het eerst in zee geweest, al was het water nog een beetje aan de frisse kant dat mocht de pret niet drukken!!!
Hork Peninsula heeft een beetje een glooiend landschap en het is er net als in de rest van Australië erg droog op dit moment, maar met al die rode, oranje en gele kleuren wel erg mooi!!!
We hebben afgelopen donderdag in Port Germein op de langste Jetty (steiger) 1583 meter van Australië gelopen…De andere dagen hebben we een beetje geluierd en gelezen en natuurlijk zijn we veel op het strand geweest….mooie foto’s maken en lekker uitwaaien. Maandag avond zaten we op een camping vlak bij Adelaide. Toen we daar aankwamen kregen we al snel bezoek van een brutale vogel. (Misschien was het wel dezelfde vogel die de dag er voor in Edithburg twee string’s van de was lijn heeft gepikt) Deze brutale vogel had al snel mijn stoel in gepikt en zat zo wel erg parmantig naast Lasse. Als of dit nog niet brutaal genoeg was begon hij ook nog met me te sjansen door naar me te fluiten….Uit eindelijk heeft hij, toen Lasse en ik fff waren zwemen een poepje op mijn stoel achter gelaten…Hoe zo brutale vogel!!!???
Dinsdag zijn we in Adelaide geweest. We zijn daar naar het immigratie museum geweest, hebben in de botanic gardens gewandeld (het was inmiddels 40 graden) en we zijn in een huis geweest waar alles nog zo was als rond het jaar 1830. Natuurlijk hebben wij ook nog een paar uurtjes in het shopping gedeelte rond gewandeld…
Na een lange dag Adelaide zijn we met ons campertje (die het totnogtoe weer erg goed doet, toen we bij Ceus en Petra waren wilde hij een paar keer met geen mogelijkheid straten) naar het zuiden gereden (Fleurieu Peninsula). Dit was een hele mooie tour, de weg ging vlak bij het water langs en het is er heuvelachtig, waar door we heel mooi uitzicht hadden…We hebben de nacht door gebracht in Second Valley. Van af daar zijn we vanochtend naar Victor Habor gereden, waar we nu tot vrijdag middag blijven. Als het goed gaat finished hier dan een etappe van the Tour down under… http://www.tourdownunder.com.au/

Liefs,

Simone en Lasse

7 Comments:

At 2:02 AM, Anonymous Anonymous said...

he lasse en simone

we zijn weer thuis, mooi weer gehad,spanende wedstrijden,kramer kampioen,nu beiden wat ziek. we hebben hier storm gehad, zijn er goed van afgekomen op wat waterschade na verder hier alles ok. ger en anneke zijn ook weer in nederland en druk in hun nieuwe huis bezich.veel plezier in tasmanie. we bellen wel een keer. groetjes pap en mam

 
At 4:28 AM, Anonymous Anonymous said...

Hey daar!!!

Wat een ontzettend leuke foto van je Moon! Echt super! andere foto's zijn ook gaaf. Las iets over overstromingen in de woestijn in Australie op nu.nl?!?!?!

Ben benieuwd naar de foto's van het rood/oranje landschap, lijkt me supergaaf!

Hier verder alles goed. Peter is druk met het bouwen en afbreken van Ikea-huisjes (van die prefab dingen) en t aanleggen van sanitaire voorzieningen enzo. Hij heeft ook een kleine interne verhuizing gehad, en slaapt nu met 1 persoon op de kamer, ipv 3 anderen. Toch blijft het op zijn kamer nog zoete inval, sociaal dier.

Mijn werkje gaat ook helemaal leuk. Deze week sollicitanten gehad, je lacht je dood!!! Verder alles helemaal leuk, lijstjes geschilderd in mn huisje en weer aan t sporten: kortom: hier vermaken we ons ook wel... helaas niet van die stoere verhalen over in de fik vliegende auto's en string-pikkende-vogels... maar hey...

dikke kus van Hen en Hulkie

 
At 6:32 AM, Anonymous Anonymous said...

hey siep en lasse

hier alles goed!! storm gehad nu op naar de winter. Ze verwachten volgende week sneeuw!!! We zullen wel weer zien wat er van komt. klaas gaat vanaf maandag weer aan het werk mag ook wel kan hij zijn energie weer ergens kwijt word gek van hem hier in huis haha.

liefs k&k te w

 
At 4:22 AM, Anonymous Anonymous said...

zijn hier weg gewaaid klote weer, geniet maar lekker daar. heb 2 dagen vast gezeten in utrecht door die storm maar ja heb je dat ook weer eens meegemaakt (leuk voor de kleinkinderen) geweldig die foto's wish i was there, maar ja. nog veel plezier daar en oppassen voor the tasmanien devil
kus john en marcel

 
At 1:21 PM, Anonymous Anonymous said...

John grote ezel! jij zou ook een pruts-packer zijn! ipv dat je mij (Henny Penny) even belt!!!! Je had zo een nachtje op de bank gekund, was hardstikke gezellig geweest!!!! sjonge jonge jonge seg....

doei!!!

kusjes Penny

 
At 2:49 AM, Anonymous Anonymous said...

heeey simone en lasse,

even weer een berichtje van mij.. was alweer even geleden! zo te lezen met jullie alles super, behalve dan het raadsel van de gestolen stringetjes! whoehahaa..

met mij ook alles goed! op school moet ik alleen nog het Ondernemingsplan schrijven, voor de rest heb ik alles afgerond! nu ik hier achter de computer zit SNEEUWT het, jaja.... wij hebben (een beetje) sneeuw..

in jullie ga ik samen met een vriendin op vakantie naar lloret,, heel veel zin in natuurlijk! lekker genieten van het mooie weer, de vele feesttenten, de coktails en natuurlijk al die mooie kerels! Nee hoor, wij gaan er heen voor het landschap en alle monumenten ;-) haha.

nou lekker genieten van elkaar en de omgeving! ik ga nu nog even lasse zijn blog lezen!

Liefs en een dikke kus Zwanet

 
At 5:09 AM, Anonymous Anonymous said...

he lieve simone

hartstikke bedankt voor jasper zijn kaartje en de brief die er bijzit.
Dat je daar aangedacht hebt jasper was er heel blij mee.
Blij om te horen dat het goed met jullie gaat maar ook blij om te horen wanneer je terug komt.
want ja ik mis ook ons geklets en de gezelligheid.

ja we krijgen nieuwe buren het zijn mensen uit winschoten en hebben twee kinderen een jongen en een meisje.
we zullen het wel zien.
nou doe voorzichtig.

kusjes ellen

 

Post a Comment

<< Home